کتابی که سردار نقدی برای مطالعه به دختران جوان توصیه میکند
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، سردار نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین در مراسم رونمایی از سه کتاب که در نمایشگاه کتاب برگزار میشد، اظهار داشت: در محضر کتاب هستیم، کتاب بالی برای پریدن و چراغی برای روشنایی است، کتاب وسیلهای برای آگاهی است و به برکت نعمت کتاب است که ایدههای نو و ارزشمند، تجربههای بالا و سرمایه بشری دستچین میشود.
به گفته وی، به واسطه همین نعمت کتاب است که تجربههای بالا، ثبت و ماندگار میشوند و اندیشههای برتر از متنی به متنی منتقل میشود و ابزاری برای آگاهی بخشیدن و پیشرفت جامعه بشری و انسانهاست، چرا که یکی از مهمترین آنها کتاب است.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین ضمن بیان اینکه این مجلس به کتاب مزین شده، گفت: کتاب هم در این مجلس مزین به عنوان شهید، دفاع و شهادت است، شهیدی که هدف اصلی کتاب یعنی روشنگری و بیدارگری را دنبال میکند، پرواز به سوی بالا و کامل شدن هدف اصلی این شهیدان است، حتی در زیارت حضرت اباعبدالله هم آمده، تو جانت را در راه خدا فدا کردی که مردم از جهالت نجات پیدا کنند. همان رسالتی که ما برای کتاب قائلیم.
سردار نقدی با بیان اینکه آگاهی و نورانیبخشی و بالی برای پرواز به سوی کاملتر شدن رسالتی است که برای شهید قائلیم، تصریح کرد: شهید، کتاب ماندگار و جاویدان برای تاریخ است که هر انسانی میخواهد مسیر تکامل را طی کند، جا دارد به سوی کتاب شهدا دست ببرد و از آن رزق الهی بهرهمند شود. اینجا این دو نور به هم پیوند خوردهاند و خوشا به حال نویسندگانی که خوشذوق و تیزهوش هستند و میتوانند چنین سوژههایی را با پیوند به شهیدان حادث کرده و کتابشان را جاودانه کنند.
وی افزود: اگر به زندگی مردمانی که زمانی در این کتابها سوژههای اصلی هستند رجوع کنید میبینید، شروع پرش و پروازشان از همین کتابها بوده است. تصمیمشان برای حرکت در مسیر کمال و جانفشانی در راه حق، از خواندن یک خاطره شهید آغاز شده است.
این مقام مسئول پیرامون این کتابها که امروز در نمایشگاه ارائه میشود میتواند سکوی پرتاب نسلهای آینده به سوی کمال باشد، ابراز داشت: البته در برابر چنین حرکات ارزشمندی، دشمن بیکار ننشسته و زمانی که آمریکاییها در ایران حضور داشتند، خواندن، حمل کردن و جابهجا کردن کتابهای روشنگر جرم محسوب میشد و حتی جوانان را برای آن شکنجه میکردند، گفت: آن زمان افراد را به جرم خواندن و همراه داشتن این کتابها دستگیر میکردند. زمانی که آمریکاییها در ایران بودند، با کتابهای آگاهیبخش نظیر کتابهای امام و جلال که آنها را ممنوع کرده بودند، اینگونه برخورد میکردند. حتی جوانان را زندانی کرده و بازجویی میکردند. پس از اینکه این قدرت از آنها گرفته شد، دست از این عنصر آگاهیبخش برنداشتند و حتی در مواقعی، تروریستها را برای به آتش کشیدن کتابخانهها اعزام میکردند تا صاحبان قلم از جمله شهید مطهری، دستغیب، مدنی، صدوقی و ... را به شهادت برسانند. همان شهدای صاحب قلم و مؤلفی که در راه روشنگری گام برمیداشتند. همه را به شهادت رساندند.
نقدی در ادامه به آتش کشیدن کتابخانه یک روحانی در میان کتابهایش اشاره کرد و گفت: حتی آنها زمانی در سال 60 یک عالم روحانی برجسته را در میان کتابهایش گذاشته و با هجوم به کتابخانه، او و کتابهایش را به آتش کشیدند. امروز هم از بعد دیگری با کتاب به جنگ کتاب رفتند و آن را تبدیل به وسیلهای برای فحشا و غفلت کردند.
به گفته وی، این همان شیوه جدیدی است که آمریکایِها به این دلیل که با تفنگ و سلاح، دیگر زورشان نمیرسد، از ابزار خود کتاب استفاده میکنند، اما مردم و جوانان ما بیدارند و قدر کتاب را میدانند، حتی میدانند کتاب وسیله فرورفتن در شهوات نیست.
این مقام مسئول کتاب را ابزاری برای روشنگری و پرش به سوی کمال برشمرد و گفت: به دختران جوان کشورمان توصیه میکنم کتاب «فرشته نجات» را حتماً بخوانند، چرا که این کتاب بسیار خواندنی است و از زندگی شهیدی نوشته شده که با مشکلات زیاد راه خود را مییابد و سختیها باعث نمیشود از مبارزه دست بکشد، حتی حاضر نمیشود عکس امام را از سر در اتاقش بردارد و درنهایت شهید ماندگار تاریخ انقلاب ما میشود.
سردار نقدی گفت: البته مردان و پسران ما نیز میتوانند کتاب را بخوانند و از عظمت این شیرزن کرمانشاهی و درخشش او بهره برند، اما کتاب، بیشتر الگو و نمونهای برای دختران جوان است.
وی در پایان سخنان خود ضمن اشاره به اینکه در حوزه دفاع مقدس سالهاست کتابها رو به رشد هستند و با یک منحنی رو به بالا به جهت محتوا و جذابیت مواجهیم، عنوان کرد: یک نقطه ضعف در این مسیر وجود دارد و آن تبلیغ و ترویج کتاب است که برای آن رسانهها هم باید کمک کنند. ناشران نیز باید شیوههای جدیدی برای تبلیغ کتابها درنظر بگیرند.
در این مراسم، سردار حقطلب ضمن اشاره به کتاب «سفرهای غریبانه» داستان کتاب را براساس اسناد و مدارک واقعی دانست و نامههای مندرج در آن را تماماً موجود خواند و گفت: محمد مؤذنی کتاب را براساس این نامهها نوشته است، البته وقایع دیگری هم برای جذابیت نقل شده که به نحوی مرتبط با حوادث قبل از شروع جنگ است.
داود امیریان، سردار ناظری و صالحینژاد نیز در سخنانی کوتاه به کتابها اشاره کردند. در این مراسم از سه کتاب «سفرها غریبانه»، «خمپارههای فاسد» و «فرشته نجات» رونمایی شد.