گیاهی هزاران ساله برای رفع خستگی
خستگی صرفنظر از اینکه عصبی یا جسمی باشد، معمولا از عادات بد زندگی یا مشکلات سلامتی مانند کم خوابی، تغذیه نادرست، چاقی، آلرژی، سرطان یا به طور کلی هر نوع عفونتی نشات می گیرد. برای رفع خستگی باید در وهله اول با علت مشکل مقابله کرد اما می توان از بعضی مواد طبیعی نیز کمک گرفت.
سنبل الطیب و خواب از هزاران سال پیش ارتباط نزدیکی با هم داشته اند چنانکه پزشکان در یونان باستان به کاربرد این گیاه برای رفع بی خوابی توصیه می کردند. در زمان جنگ جهانی اول بسیاری از سربازان برای تسکین حالات عصبی در پی بمباران از این گیاه کمک می گرفتند.
گرچه تحقیقات به طور کامل تاثیر سنبل الطیب را در رفع کم خوابی تایید نمی کنند اما بعضی از آنها نشان می دهد که این گیاه می تواند احساس بهبود خواب و کاهش خستگی را در پی داشته باشد. البته به نظر می رسد در مورد دیگر مسائل خواب از جمله زمان به خواب رفتن، مدت خواب، تکرر بیدار شدن های شبانه و... تاثیر چشمگیری نداشته باشد.
نحوه مصرف
برای بهره مندی از خواص سنبل الطیب، 2 تا 3 گرم از ریشه خشک آن را به مدت 5 تا 10 دقیقه در 15 سانتی لیتر آب جوش دم کرده و 30 دقیقه قبل از خواب میل کنید. در صورتی که از ناراحتی های عصبی رنج می برید، این دمنوش را تا 5 بار در روز استفاده نمایید. همچنین برخی منابع تاکید می کنند که اغلب باید مصرف گیاه را به مدت 2 تا 4 هفته به خصوص در مورد بی خوابی مزمن ادامه داد. روش دیگر استفاده از سنبل الطیب این است که 100 گرم ریشه خشک آن را در 2 لیتر آب جوش دم کرده و در آب گرم حمام ریخت و پوست را ماساژ داد.
احتیاط ها و موارد منع مصرف
به خاطر تاثیر مسکن و آرام بخشی سنبل الطیب از رانندگی یا کار با دستگاه های خطرناک پس از مصرف این گیاه بپرهیزید.
در صورت مصرف نادرست در بعضی افراد ممکن است باعث ناراحتی گوارشی خفیف و موقت شود. همچنین زیاده روی در دوز توصیه شده می توانند باعث خواب آلودگی گردد.
کودکان، خانم های باردار و شیرده نباید از این گیاه استفاده کنند.
تاثیرات سنبل الطیب همراه با مصرف دیگر گیاهان مسکن مانند بابونه، بادرنجبویه و... افزایش می یابد.
- ۹۵/۰۵/۰۹