تخم شربتی منبع فوق العاده کلسیم
ایرانیها از طرفداران تخم شربتی هستند و برای رفع عطش از آن استفاده میکنند. باید بدانید که این دانههای ریز که در ترکیب با آب، لعابدار میشوند خواص فوقالعادهای دارند.
به گزارش گروه سایر رسانههای خبرگزاری تسنیم، تخم شربتی همان دانههای ریز خوراکی و بومی آمریکای جنوبی و مرکزی است که اتفاقاً طرفداران زیادی هم دارد. از زمانهای قدیم آزتکها (یکی از تمدنهای آمریکایی) از این دانهها به همراه ذرت به عنوان مادهی غذایی استفاده میکردند. سالیان سال است که مردم مکزیک به خواص مقوی این دانههای ریز پی بردهاند و از آن استفاده میکنند.
خوشبختانه ایرانیها هم از طرفداران تخم شربتی هستند و برای رفع عطش از آن استفاده میکنند.
باید بدانید این دانههای ریز که در ترکیب با آب، لعابدار میشوند خواص فوقالعادهای دارند که در این مطلب مرور کوتاهی بر آنها میکنیم. لطفاً ادامهی مطلب را از دست ندهید.
تخم شربتی منبع فوقالعادهی اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 میباشد. در واقع حدود 20 درصد وزن دانههای به این کوچکی حاوی این اسیدهای چرب است که از این نظر شباهت زیادی با تخم کتان دارد. حتماً میدانید که تخم کتان نیز یکی از منابع غنی اسیدهای چرب امگا 3 میباشد. اگر میخواهید بیماریهای قلبی عروقی از شما دور باشد حتماً به خواص محافظتی این دانههای ریز اعتماد کنید.
تخم شربتی منبع فوقالعادهی کلسیم است به طوری که 5 تا 6 برابر بیشتر از شیر میباشد. اگر موز را به عنوان منبع پتاسیم میشناسید باید بدانید که این دانههای ریز دو برابر بیشتر از موز پتاسیم و 3 برابر بیشتر از اسفناج آهن دارند. از نظر آنتیاکسیدانی نیز قویتر از میوهای مانند بلوبری هستند.
تخم شربتی همچنین منبع فوقالعادهی منیزیم، منگنز، مس، زینک(روی)، نیاسین(ویتامین ب3) و ویتامینهای دیگر بوده و سرشار از فیبرهای محلول در آب میباشد. این دانهها 9 تا 12 برابر وزن خود آب را به خود گرفته و لعاب مانند میشوند
تخم شربتی در حقیقت دانههای گیاه ریحان است که به علت داشتن ترکیبات لعابدار بهصورت محلول در آب (شربت) استفاده میشود. لعاب این دانهها پس از جذب آب به صورت ژلهای درمیآید که میتواند برای رفع عطش مورد استفاده قرار گیرد. تخم شربتی خواص زیادی دارد و اینگونه نیست که فقط برای فصل گرما توصیه شود.
استفاده از تخم شربتی در محلول آب یکی از بهترین مواد برای کم کردن وزن است، دانههای ژلاتینی تخم شربتی بدون آنکه کالری داشته باشد تا مدتها فرد را سیر نگه میدارد و به جای خوردن داروهای زیان آور برای کم کردن اشتها، میتوان از تخم شربتی استفاده کرد. مشکل دیگری که دامنگیر دنیا از جمله کشور ما شده فشار خون است که معمولاً بعد از خوردن غذا بهویژه غذاهای پر نشاسته، فشارخون بالا میرود و اگر تخم شربتی همراه غذا خورده شود مواد نشاستهای به تدریج شکر موجود در خود را آزاد میکنند و به این ترتیب شما به طور تدریجی انرژی متعادل در طول روز خواهید داشت.
آنهایی که از ورم معده یا دیگر ناراحتیهای گوارشی رنج میبرند خوردن تخم شربتی را توصیه می کنند،تخم شربتی دارای مقدار فراوانی پروتئین، آهن، پتاسیم و کلسیم است و در عین حال آنهایی که در جذب کلسیم مشکل دارند بدانند یک ماده معدنی به نام بورون در تخم شربتی باعث انتقال کلسیم به استخوانها میشود.
- ۹۴/۰۴/۲۳