در باب قطع یارانه نقدی فرهنگیان-آیا حقوق همسر می تواند جزو درآمد های یک خانواده باشد ؟
آوای فرهنگی:نبود بانک اطلاعاتی مناسب ازمیزان درآمد واقعی افراد و مشاغل کشور ، دولت دم دستی ترین افراد را برای قطع یارانه نقدی ، حقوق بگیرانی دیده است که حقوق ماهانه آنها را خودپرداخت می نماید و میزان دریافتی آنها نزد دولت مشخص است و با قانون موجود برای قطع یارانه شان حق هیچ گونه اعتراضی را نیز نباید داشته باشند .آیا تصمیم گیران دولتی مطمئن هستند که حقوق همسران این افراد حتما به درآمد سرپرست خانواده اضافه می شود ؟ درحالی که شاید عده ای باشند که به هر دلیلی نمی توانند بر روی حقوق همسر خود حساب کنند…
در باب قطع یارانه نقدی فرهنگیان/آیا حقوق همسر می تواند جزو درآمد های یک خانواده باشد ؟
یارانه ما هنوز قطع نشده است ولی دلشوره ما را کشت ! باور کنید جدی عرض می کنم ! دوست ندارم بدبین باشم ولی با ادامه وضع کنونی به نظر می رسد مابقی فرهنگیان نیز نباید خیلی روی این پول برای پرداخت اقساط و هزار چاله چوله دیگر زندگی حساب بازکنند !
اینکه یک نفر در کشوری حقوق بگیر خود دولت باشد و از عرق جبین خود نان بخورد ولی در نهایت باز هم به حمایت های دولتی متکی باشد ، خود جای بسی تعجب و تاسف دارد! ولی چه توان کرد که فرهنگیانی که همیشه از میزان کم حقوق خود نسبت به تورم موجود در جامعه گله مند بوده اند و برروی این کمک های دولت ( یارانه ) حساب ویژه ای باز کرده اند ، امروز خود را جزو متمولین جامعه و اولین گروه هایی می بینند که مشمول قطع یارانه نقدی می شوند.
به نظر می رسد با نبود بانک اطلاعاتی مناسب ازمیزان درآمد واقعی افراد و مشاغل کشور ، دولت دم دستی ترین افراد را برای قطع یارانه نقدی ، حقوق بگیرانی دیده است که حقوق ماهانه آنها را خودپرداخت می نماید و میزان دریافتی آنها نزد دولت مشخص است و با قانون موجود برای قطع یارانه شان حق هیچ گونه اعتراضی را نیز نباید داشته باشند .
بی راه نیست اگر فکر کنیم که احتمالا یکی از اولین گام های بعدی برای حذف یارانه نقدی ، قطع یارانه نقدی فرهنگیان باشد. با نگاهی به میزان دریافتی کارکنان دولت درمی یابیم که یکی از شفاف ترین پرداختی ها به کارکنان دولت ، حقوق ماهانه فرهنگیان است. حکم حقوقی ( نه درآمد واقعی ) فرهنگیان از اغلب کارمندان هم تراز خود بیشتر است و آنچه که ظاهرا مبنای عمل و قضاوت ها قرار می گیرد همین دریافتی است . چرا که با نامشخص و متغیر بودن بسیاری از دریافتی دیگر کارمندان مانند وام های چند ده میلیونی ( که سود بانکی برخی از این وام ها با دریافتی ماهانه یک فرهنگی برابری می کند ) و اضافه کاری ها و پاداش های ماهانه و سالانه و پرداختی به مناسبت های گوناگون و کمک هزینه ایاب و ذهاب و امکانات رفاهی مختلف و حق مسکن و بن خواروبار و …. به ظاهر نمی توان آنها را جزو دریافتی های ثابت کارمندان به شمار آورد .
حال برای شروع کدام گروه بهتر از مجموعه آموزش و پرورش ؟! کما اینکه همیشه مجموعه آموزش و پرورش به خاطر زیاد بودن ( لطفا با زیادی بودن اشتباه نگیرید ) طلایه دار اجرای تمامی طرح های اقتصادی و فرهنگی و … دولت ها بوده اند و خواهند بود !
هرچند در گام اول ظاهرا یارانه فرهنگیانی قطع شده است که همسرشان نیز کارمند می باشند ولی یک سوال مطرح این است که آیا حقوق همسر می تواند جزو درآمد های یک خانواده باشد ؟
آیا تصمیم گیران دولتی مطمئن هستند که حقوق همسران این افراد حتما به درآمد سرپرست خانواده اضافه می شود ؟ درحالی که شاید عده ای باشند که به هر دلیلی نمی توانند بر روی حقوق همسر خود حساب کنند ( همکارانی هستند که خانم ایشان قبل از ازدواج عنوان کرده که دریافتی خود را پس انداز کرده در اختیار شوهر نخواهد گذاشت یا کمک خرج خانواده خود است و از قبل از عقد زناشویی این شرط را گذاشته است که تمام یا بخشی از درآمد خود را صرف هزینه پدر و مادر یا خواهر و برادر و … خود خواهد کرد . شخصا همکارانی را سراغ دارم که همسرانشان ماهانه بخشی از درآمد خود را صرف کمک به پدر و مادر خود می کنند یا همکارانی که ماهانه چیزی از حقوق خود را نیز بابت مهریه همسر می پردازد علی رغم اینکه با ایشان زیریک سقف زندگی می کند )
به نظر می رسد اگر اعتراضات فرهنگیان و پی گیری های مجلس محترم هم کارگشا باشد و اندکی در میزان دریافتی فرهنگیان تغییر مثبتی حاصل شود به خودی خود با این افزایش ناچیز جزو افرادی باشند که میزان دریافتی آنها اندازه ای باشد که مشمول قطع یارانه باشند. با بودجه مصوب و توضیحاتی که وزیر محترم فرموده اند معلوم است که اکثریت فرهنگیان افزایش دریافتی در حدود دویست هزار تومان خواهند داشت و با فرض اینکه یک خانوار چهار نفره باشند با قطع یارانه تقریبا همان مبلغ از دریافتی ایشان کم خواهد شد .
در دیگر روی سکه نیز شاید در یک مقطع زمانی تمامی کارمندان دولت اعم از فرهنگیان و … مشمول قطع یارانه نقدی شوند .
حال باید منتظر شد و برای تحقق و عدم تحقق این پیش بینی منتظر اتفاقات ماه های بعد بود .