اطمینان یعنی چه؟
الَّذِینَ آمَنُوا وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُم بِذِکْرِ اللَّـهِ ۗ أَلَا بِذِکْرِ اللَّـهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ ﴿رعد:٢٨﴾
آنانکه ایمان آوردند و دلهایشان با یاد خدا ثبات و اطمینان یافت (بهسوی خدا هدایت میشوند) همانا بهوسیلهی یاد خدا، دلها طمأنینه و ثبات میگیرد.
الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ طُوبَىٰ لَهُمْ وَحُسْنُ مَآبٍ ﴿رعد:٢٩﴾
آنانکه ایمان آوردند و عمل شایسته کردند. فرخنده باد امروزشان و نیکو باد آیندهشان.
نکات کلیدی
۱. اطمینان یعنی چه؟ اطمینان یعنی حالت طمأنینهی دل. حالت آرامش روح و قلب. یعنی چه آرامش؟ آیا آرامش به این معناست که روح ما هیچگونه تحرکی و تلاشی نداشته باشد؟ آرامش به این معنا که در حالت نیمهخواب و نیمهبیهوشی باشد دلِ ما؟ نه. بلکه آرامش در مقابل دغدغه و اضطراب و تشویش...
یعنی چه دل آرام باشد؟ نه اینکه بیتحرک باشد و پیش نرود و پیشرفت نداشته باشد؛ یعنی جاذبههای گوناگون آن را به این سو و آن سو نکشاند و با سنگینیِ بار ایمان، آرام و مطمئن، اما با سرعت هر چه تمامتر بهسوی مقصود انسانیت و خلقت حرکت کند، این است معنای اطمینان.
۲. آنکسی میتواند راه خدا را تا آخر بپیماید و به سرمنزل و هدف مقصود نائل آید، که مطمئن باشد وحالت اطمینان و سکون در او باشد. اطمینان به این معناست؛ یعنی جاذبهای او را بکشاند. جاذبهی ایمان، جاذبهی علاقه به خدا، جاذبهی علاقه به هدف، آنچنان او را مجذوب کند و بهسوی خود بکشاند که همهی جاذبههای دیگر برای او هیچ و پوچ و مسخره بیایند، هیچ و پوچ و مسخره.
۳. یاد خدا و ذکرالله همان جاذبهی قوی است. همان جاذبهی قوی که گفتم جاذبههای کوچک را محو میکند، اثرشان را خنثی میکند همین ذکرالله است. http://farsi.khamenei.ir/