فاجعهای به نام مصرف لوازم آرایشی: پوست بانوان ایرانی بازیچه محصولات بنجل خارجی
17میلیون زن ایرانی هر ساله 10 تریلیون و 200 میلیارد تومان برای خرید لوازم آرایشی هزینه میکنند.
گروه اجتماعی فرهنگ نیوز-مهدی مهدیان: در سال های اخیر طبق تحقیقاتی که صورت گرفته است همواره ایرانی ها جزء پرمصرف ترین های جهان بوده اند.از پرمصرف بودن در خوراکی های نسبتا مضر گرفته تا پرمصرف بودن در لوازم آرایشی.
آمارهای تعجب برانگیز و تلخ، اما واقعی
دیگر می توان گفت ایرانی ها در استفاده از وسایل شیمیایی نظیر لوازم آرایشی تجربه زیادی دارند طوری که ایران جزء دومین کشور مصرف کننده لوازم آرایشی در خاورمیانه و هفتمین کشور در جهان لقب گرفته است.
از طرفی دیگر آمارها نشان دهنده آن است که ایرانی ها سه برابر میانگین دنیا شکر مصرف می کنند.طوری که هر ایرانی سالانه 30 کیلوگرم شکر مصرف میکند که این میزان با احتساب حدود 77 میلیون نفر ایرانی، سالانه معادل دو میلیارد 310 میلیون کیلوگرم (دو میلیون و 310 هزار تن) میشود.
مهمترین بخش مصرف قند و شکر در کشور ما مربوط به مصرف چای است. چای در کشور ما نوشیدنی بسیار رایجی است که در کنار آن قند یا شکر خورده میشود بنابراین مقدار مصرف این مواد در کشور ما تقریباً منحصر به فرد است. نتیجه این امر آن است که هم کالری اضافه وارد بدن میشود و هم دندانها آسیب میبینند.
البته مقدار مصرف قند به چند عامل بستگی دارد؛ یکی از این عوامل مقدار و حجم مصرف چای است؛ کسانی که دفعات بیشتری چای مینوشند یا چای را در لیوان و در حجم زیادی میخورند، طبیعتاً قند بیشتری هم مصرف میکنند. عامل دیگر، خوردن چای داغ است. هر چه چای داغتر باشد، قند سریعتر در دهان حل میشود بنابراین ممکن است فرد با یک فنجان چای کوچک اما داغ 5-4 حبه قند بخورد. همه اینها در کنار استفاده زیاد از مواد قندی دیگر مانند نوشابه باعث میشود آمار مصرف بالا برود.
پول های کلانی که خرج جنس های بنجل و تقلبی می شود
آمارهای دیگر حاکی از آن است که تنها ده درصد ایرانی ها به اندازه کافی سبزی مصرف می کنند و مصرف ماهی و گوشت آنها هم از میانگین جهانی پایین تر است.با نگاه به این شرایط می توان گفت عملا در بحث تغذیه و استفده از لوازم آرایشی ایرانی ها اهل افراط و تفریط هستند و شرایطی را برای خود رقم می زنند که شرایط مناسبی برای حال و مخصوصا آینده اشان نیست.
17 میلیون زن ایرانی هر ساله 10 تریلیون و 200 میلیارد تومان برای خرید لوازم آرایشی هزینه میکنند. این در حالی است که بین 80 تا 90 درصد بازارهای لوازم آرایشی ایران در اختیار چین، ترکیه و تایلند قرار گرفته؛ کشورهایی که هر ساله میلیونها دلار از صادرات لوازم آرایشی بهداشتی به ایران سود میبرند.
در این سه کشور علاوه بر تولیدات خود، برندهای معروف خارجی در این زمینه به صورت تقلبی ساخته شده و به بازارهای ایران فرستاده میشوند! بر اساس آخرین ارقام، هر ساله 850 میلیون دلار لوازم آرایشی قاچاق وارد کشور شده، در حالی که سهم واردات قانونی لوازم آرایشی تنها 150 میلیون دلار است!
در این بین برخی از بانوان ایرانی به دلیل علاقه زیاد به لوازم آرایشی و ارزان از نسخه تقلبی برندها استقبال میکنند و همین مساله باعث بروز انواع و اقسام بیماریهای پوستی شده است؛ طوری که هر ساله هزاران حیوان آزمایشگاهی در اثر آزمایش مواد بهداشتی آرایشی دچار بیماریهای پوستی مزمن شده و حتی در درازمدت از بین رفتهاند.
از توجه به سلامتی بانوان تا آرایش عروس ملکه انگلیس
بانوان ایرانی باید توجه داشته باشند که مصرف لوازم آرایشی چه کم چه زیاد، باید از محصولات اصلی استفاده شود چرا که در هر صورتی سلامتی انسان مهمتر از هر مسئله دیگری است.چرا که همانطور که اشاره شد استفاده از جنس های قلابی آرایشی و شیمیایی سبب بیماری های مختلف در انسان می شود.
عروسی چهار سال قبل عروس ملکه انگلیس با همه حواشی و هیاهویی که داشت نکته ای قابل تامل برای ایرانی ها وجود داشت که البته از از چشم مردم پنهان نماند و آن نحوه آرایش عروس ملکه بود که ظاهرش با اینکه عروس بود عادی تر از برخی از زنان ایرانی بود که در کوچه و بازار حاضر می شوند.از این رو به نظر می رسد باید جامعه را به سمتی سوق داد تا از هزینه های هنگفت آرایش عروسی که بعضا مشکلات زیادی را در همان آغاز زندگی جوانان به وجود می آورد، دور شود.مسئله ای که در سال های اخیر خانواده ها بیشتر درگیر آن شده اند.
با 10 تریلیون و 200 میلیارد چه کارهایی می توان انجام داد؟
با توجه به کاهش شدید سن بانوان ایرانی در مصرف لوازم آرایشی و رسیدن آن به 14 سال، ذکر این نکته ضروری است که زنان غربی اغلب آنها در سنین بالا از این لوازم استفاده می کنند چرا که در این سنین با چروک شدن پوست آنها به دنبال ابزاری هستند که بتواند به زیبایی آنها کمک کند.آن هم لوازمی که حداکثر کیفیت را دارا باشد.
این در حالی است که در ایران دختران از همان سنین نوجوانی و نهایتا جوانی به استفاده از لوازم آرایشی آن هم از نوع بی کیفیتش اقدام می کنند.
آمار و ارقامی که در رابطه با هزینه های بانوان برای تهیه لوازم آرایشی به دست آمده، رقم بالایی است و می توان با کاهش مصرف از این لوازم کارهای مفید و بهتری صورت داد.به گونه ای که با یک حساب سرانگشتی می توان دریافت که با مبلغ 10 تریلیون و دویست میلیارد تومان یارانه چندین ماه مردم می تواند پرداخت شود.
- ۹۴/۰۵/۲۹