بستن دهان منتقدین به دانشگاه رسید- دو تن از متخصصین هسته ای به علت نقد برجام بازداشت شدند
تداوم برخوردهای امنیتی با منتقدین دولت -مسئول سیاسی بسیج دانشجویی شریف گفت: متأسفانه تمامی این اساتید به شرطی حاضر شدند با ما گفتگو کنند که نامی از آن ها در جایی برده نشود. وقتی علت این اصرار را جویا شدیم، متوجه شدیم که دو تن از همکارانشان را به خاطر این که پیرامون برجام صحبت کرده بودند بازداشت کرده اند.
به گزارش سرویس سیاسی پایگاه 598، امیر شعبانجولا پس از انتشار بیانیه تحلیلی فنی این تشکل گفت: پس از انتشار متن جمع بندی مذاکرات یا همان برجام، اولین مسألهای که مطرح بود بررسی متن برجام و سنجش معیارهای توافق خوب در آن بود. بسیج شریف هم برای بررسی این موضوع، کارگروهی تشکیل داد متشکل از چند تن از دانشجویان نخبهی دانشگاه شریف. با توجه به این که نخبگانی که عضو این کارگروه بودند در زمینههای فنی تخصص داشتند، بررسی ابعاد فنی و مرتبط با صنعت هستهای در برجام به عنوان دستور کار کارگروه هسته ای بسیج شریف قرار گرفت.
وی افزود: این کارگروه پس از چندین روز بررسی دقیق ضمیمهی اول برجام که مرتبط با تعهدات ایران بوده و شامل بخشهای فنی برجام است. همچنین پس از چندین جلسهی بحث و گفتگو با اساتید دانشگاههای شهید بهشتی و شریف در نهایت شرحی دقیق از ابعاد فنی برجام را در قالب این بیانیه منتشر کرد.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه شریف خاطر نشان کرد: همان طور که در بیانیهی تحلیلی هم مشخص است، بررسیها حاکی از این است که در صورت اجرای تعهدات پذیرفته شده از سوی ایران، میتوان به صراحت اعلام کرد که صنعت هستهای ایران با شیب بسیار تندی به طور کامل از بین رفته و دیگر چیزی به نام صنعت هستهای در ایران باقی نخواهد ماند. در واقع میتوان گفت صنعت هستهای به اسباب بازی و سرگرمی های هسته ای تبدیل خواهد شد .
وی در ادامه گفتگو با خبرگزاری دانشجو بیان داشت: در روند بررسیها، ما با مسألهی جالبی مواجه شدیم. مسأله از این قرار بود که در حین بررسیها متوجه شباهت زیاد متن برجام و فکت شیت آمریکایی پس از قرائت بیانیهی لوزان شدیم. سپس با بررسی دقیق تر متوجه شدیم که مفاد فکت شیت آمریکایی منتشر شده پس از بیانیهی لوزان، تقریباً بند به بند با جزئیات بیشتری در برجام آمده. حتی در بسیاری از موارد ادبیات و لحن جملات و حتی بعضاً ساختار جمله دقیقاً همان چیزیست که در فکت شیت بود. پس از بررسی بیش تر موضوع متوجه شدیم که مؤسسه ی Institute for Science and International Security(ISIS) در آمریکا از سال ها پیش بر روی پروندهی هسته ای ایران کار کرده و گزارشهایی را به صورت دورهای منتشر میکرد. پس از بررسی اجمالی این گزارشها که در سایت مؤسسه موجود است، متوجه شدیم که برنامه ی آمریکا برای تعطیلی صنعت هستهای ایران سالهاست که در حال تدوین شدن است. در واقع متوجه شدیم که اتفاقی که بناست بر طبق برجام برای صنعت هسته ای در ایران رخ دهد دقیقاً همان اتفاقی است که از سالها پیش مؤسسه ی ISISدر آمریکا پیش بینی کرده بود. این مؤسسه اعلام کرده بود که برای پیشبرد اهداف دولت ایالات متحده در مقابله با جمهوری اسلامی ایران باید محدودیتهایی به صنعت هسته ای ایران اعمال شود. محدودیت هایی که این مؤسسه برمیشمارد دقیقاً همان محدودیت هایی هستند که امروز در برجام بر این صنعت تحمیل میشود.
شعبان جولا با اشاره به گفتگوهای صورت گرفته با اعضای هیئت علمی دانشکده های مهندسی هسته ای و مهندسی انرژی دانشگاه شهید بهشتی و شریف افزود: همه ی اساتید هسته ای فارغ از رویکردهای متفاوت سیاسی که داشتند به نابودی صنعت هسته ای ایران در پی اجرای برجام اذعان داشتند. البته قطعاً در بعد تحلیل سیاسیِ این متن اختلاف نظرهای بسیاری در بین این اساتید وجود داشت ولی با توجه به این که هدف این کارگروه صرفاً بررسی ابعاد فنی برجام بود، در نهایت به لحاظ تخصصی و فنی همگی بر این باور بودند که در این متن ایران تعطیلی صنعت هسته ای خود را پذیرفته است.
وی با اشاره به سخنان یکی از اساتید گفت: حتی در هنگام گفتگو با یکی از این اساتید، با مسأله ای مواجه شدیم که بسیار برای ما به عنوان اعضای کوچکی از جامعه ی علمی کشور متأثر کننده بود.
وی گفت: این استاد که یکی از اساتید مسن و بسیار فعال در حوزه ی دانش و صنعت هسته ای در کشور است، دیگر علاقه ای برای فعالیت در زمینه ی تخصصی خود نداشت و این کار را بیهوده میدانست چرا که از نظر او دیگر جای کار در این صنعت وجود نخواهد داشت. این مسأله فکر میکنم برای هر عضوی از جامعه ی علمی کشور از برجسته ترین اساتید تا همه ی دانشجویان بسیار ناراحت کننده است. چطور جامعه ی علمی کشور بی تفاوت باشد وقتی شاهد این هستیم که یکی از برجسته ترین اساتید کشور که تمام زندگی خود را برای رشد و بالندگی کشور در یک زمینه ی تخصصی صرف کرده و موهایش را در این راه سفید کرده، امروز بگوید ما بر سکوی پرش ایستاده بودیم که به سمت قله های علم و تکنولوژی بپریم ولی اکنون دیگر باید تمام آموخته های ده ها سال از عمرم را کنار گذاشته و به دنبال کار دیگری بروم.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی شریف افزود: چنین چیزی یک زنگ خطر جدی به مسئولین کشور است. اگر ما کاری کنیم که دانشمندان برجسته ی ما احساس امنیت نکنند، چطور میتوانیم انتظار پیشرفت های علمی را داشته باشیم؟ چطور میخواهیم رتبه ی علمی اول را در منطقه به خود اختصاص دهیم؟ اگر امروز کاری نکنیم برای این که این احساس امنیت به دانشمندان برگردد، باید منتظر فردایی باشیم که ایران به جای آن که صادر کننده ی علم و دانش باشد، صادر کننده ی عالم و دانشمند باشد. اگر بزرگان ما در علوم دیگر هم احساس کنند که فردا نوبت به آن ها خواهد رسید که تغییر زمینه ی کاری بدهند، چه خواهد شد؟ مسئولین وقتی حاضر باشند صنعتی همچون صنعت هسته ای را که یکی از پرکاربردترین و مفیدترین صنایع است و حیطه ی بسیار گسترده ای از پزشکی تا کشاورزی و تولید انرژی و تأمین آب آشامیدنی جامعه را تحت تأثیر قرار میدهد و متحول میکند، تعطیل کنند؛ چه تضمینی هست که صنایع و علوم دیگر را که در خیلی از موارد گستردگی و اهمیت کمتری دارند تعطیل نکنند؟ باید حتماً همین امروز جلوی این اتفاق گرفته شود وگرنه در آینده ای نه چندان دور با یک فاجعه در جامعه ی علمی کشور مواجه خواهیم شد.
وی در پاسخ به این سؤال که اساتیدی که با آن ها گفتگو کردید چه کسانی بودند گفت: متأسفانه تمامی این اساتید به شرطی حاضر شدند با ما گفتگو کنند که نامی از آن ها در جایی برده نشود. وقتی علت این اصرار را جویا شدیم، متوجه شدیم که دو تن از همکارانشان را به خاطر این که پیرامون برجام صحبت کرده بودند بازداشت کرده اند و به همین خاطر همه ی این اساتید برای این که مبادا به سرنوشت همکارانشان دچار شوند، تصمیم گرفته بودند نسبت به برجام سکوت کنند. ما هم با اصرار زیاد توانستیم با این افراد در جلساتی خصوصی در این باره گفتگو کنیم.
مسئول سیاسی بسیج شریف با اشاره به بازداشت شدن دو تن از متخصصین اضافه کرد: متأسفانه گاهی احساس میکنیم که مسئولین از افعال معکوس استفاده میکنند! وقتی فریاد آزادی و شنیدن صدای نقد سر میدهند به این معنیست که همگی سکوت کنید و کسی حق ندارد حرف بزند. حتی اگر این حرف یک حرف تخصصی باشد. ما به عنوان بخشی از جامعه ی علمی به شدت نگران چنین نگاه های سیاست زده ای به مسائل علمی و تخصصی کشور هستیم. یعنی واقعاً اساتید حق ندارند پیرامون موضوعی که آینده ی یک علم و صنعت را به طور کامل در کشور تحت تأثیر قرار میدهد ابراز نظر علمی و تخصصی کنند؟ به کجا میرویم؟
شعبان جولا تصریح کرد: متأسفانه ما شاهد همین دست برخوردها در موضوعات دیگری هم هستیم. هفته ی گذشته شاهد آن بودیم که در اصفهان به حکم شورای تأمین اصفهان دو طلبه ی جوان را فقط به جرم انتشار شعار مرگ بر آمریکا در جریان تشییع شهدای غواص بازداشت کردند. اگر این شورا میتوانست، حتماً حکم بازداشت مقام معظم رهبری را هم صادر میکرد. زیرا پرچم دار مبارزه با استکبار و آمریکا ایشان هستند! چنین برخوردهایی را بسیار بسیار زیاد دیده ایم. مدتی قبل تر هنگامی که فابیوس وزیر خارجه ی فرانسه به ایران آمده بود، چند نفر از دانشجویان صرفاً دستنوشته هایی که حاوی چند سؤال از فابیوس بود را در دست گرفته بودند و بدون این که شعاری بدهند یا هر اقدام دیگری بکنند در لبه ی خیابان ایستاده بودند اما متأسفانه نیروهای امنیتی به حکم شورای تأمین تهران به شدت به سمت دانشجویان حمله کردند و با خشونتی عجیب آن ها را متفرق و دستنوشته هایشان را هم پاره کردند.
وی اضافه کرد:این برخوردها امروز به این جا میرسد که اعضای برجسته ی هیئت علمی دانشگاه های مهم کشور که جزو معدود کسانی هستند که در این رشته به درجه ی استاد تمامی نایل گشته اند، حتی جرأت نمیکنند به چند سؤال علمی پاسخ دهند. این چنین اتفاقاتی برای جامعه ی نخبگانی کشور به هیچ وجه قابل تحمل نیست. باید مسئولین به فکر بوده و پاسخگو باشند. با توجه به تأکیدات ویژه ی مقام معظم رهبری بر همدلی و هم زبانی بین دولت و ملت و همچنین اوامری که ایشان در این رابطه داشتند و از مسئولین خواستند تا با عطوفت با مردم برخورد کنند و صدای مردم را بشنوند، به هیچ وجه چنین برخوردهایی شایسته نبوده و در شأن دولت جمهوری اسلامی نیست.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی شریف با اشاره به نقش مجلس در روند قانونی بررسی برجام گفت: با توجه به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و استفساریه ی شورای نگهبان بی شک مجلس شورای اسلامی مسئول مستقیم این است که به دولت اجازه ی اجرای برجام را بدهد یا ندهد. در نتیجه وظیفه ی بسیار سنگینی بر دوش نمایندگان مجلس است تا به شناخت کامل و درستی از متن برجام رسیده و طوری رأی دهند که «آنچه را تحویل ملّت خواهند داد، بتوانند با گردن افراشته، در مقابل خدای متعال هم ارائه بدهند.» و این مهم قطعاً شدنی نیست مگر با استفاده از گزارش های منتشر شده از بررسی های دقیق و کارشناسی متن برجام.
شعبانجولا درپایان با دعوت از همه ی مسئولین برای استفاده از بررسی های دقیق صورت گرفته در حوزه های مختلف فنی و اقتصادی و امنیتی و حقوقی برای فهم کامل تر و دقیق تر و بهتر متن برجام، خاطر نشان کرد: ما به عنوان بسیج دانشجویی دانشگاهی که یکی از مراکز اصلی پیشبرد صنعت و تکنولوژی در کشور به حساب می آید وظیفه ی خود دیدیم که ابعاد علمی و فنی این متن را از طریق کارگروهی نخبگانی و با کمک اساتید برجسته و مسلم این علم در کشور واکاوی کرده و گزارش آن را در اختیار همگان قرار دهیم. قطعاً متخصصین دلسوز کشور در حوزه های دیگر هم به چنین بررسی هایی پرداخته اند. که میتوان از حاصل کار آن ها در حوزه های دیگر استفاده کرد برای هر چه روشن تر شدن ابعاد این متن.
همچنین چندی پیش دولت در ادامه برخوردهای امنیتی خود با منتقدان از حجت الاسلام پژمانفر رئیس کمیته رسانهای مجلس شورای اسلامی به علت اعتراض به توزیع غیر منصفانه یارانه مطبوعات شکایت کرده بود.
دیگر برخورد امنیتی دولت با منتقدان، توقیف هفته نامه 9دی به دلیل انتقاد از توافقنامه هسته ای بود که حتی با اعتراض برخی از فعالان سیاسی اصلاح طلب نیز همراه شد.
به نظر می رسد با این چنین روندی که دولت در برخورد با منتقدان خود در پیش گرفته است باید باز هم شاهد برخوردهای گاز انبری دولت با منتقدان باشیم.
- ۹۴/۰۶/۰۱