راز تأکید رهبر انقلاب بر صراحت دولتمردان مقابل دشمن
وزیر خارجه انگلیس میگوید رویکرد دولت فعلی ایران به اسرائیل اندکی متفاوت از دولت قبلی است!
فیلیپ هاموند در مصاحبه با رادیو چهار بیبیسی گفت: با توجه به اینکه میراث عمیقی از نبود اعتماد میان لندن و تهران وجود دارد و نیز وجود عرصههای مهمی که سیاستهایمان دارای تفاوت اساسی است، انگلیس بایستی در روابط با ایران با احتیاط عمل کند. اما محتاط بودن (در روابط با ایران) به معنای این نیست که نبایستی صحبت کنیم، تلاش برای گفتوگو به عمل نیاوریم. هاموند افزود: ما در بسیاری از زمینهها میتوانیم با ایران کار کنیم. به طور مثال با تهران در زمینه جلوگیری از قاچاق مواد مخدر از افغانستان به اروپا و همچنین در مورد مقابله با گروه داعش دارای دیدگاه مشابه هستیم درباره مسائل مورد اختلاف بسیار، از جمله درباره مسئله حقوق بشر در ایران نیز گفتوگوهای معقول داشته باشیم.
فیلیپ هاموند در مورد مواضع ایران در قبال رژیم صهیونیستی گفت: «رویکرد دولت فعلی ایران به اسرائیل اندکی متفاوت از دولت قبلی است. فکر میکنم در چنین کشور و وضعیتی، داوری ما بایستی بر اقدامات افراد مبتنی باشد، نه روی سخنان محض آنها. نه فقط در خصوص اسرائیل، بلکه در خصوص سایر بازیگران منطقه نیز توجه ما بر رفتار ایران متمرکز است.»
هاموند افزود: «من فکر میکنم ما باید بین شعارهای انقلابی و سیاست خارجی عملی ایران تمایز بگذاریم.»
هاموند گفت: در بسیاری از کشورها نیز میان الفاظ سیاسی برای مصارف داخلی و نحوه اجرای سیاست خارجی این کشورها تفاوت آشکاری مشاهده میشود. اما اصل مطلب این است که ما باید با ایران به عنوان یکی از بازیگران اصلی منطقه مراوداتی داشته باشیم تا بتوانیم بر آن تأثیر بگذاریم. اگر ما با ایران گفتوگو نکنیم و مقابل هم بایستیم و فقط از تریبونها علیه هم شعار بدهیم، نمیتوانیم روی سیاستهای ایران تأثیری داشته باشیم. در آن صورت از نحوه تفکر دولتمردان ایران نیز شناخت خوبی نخواهیم داشت.
وی خاطرنشان کرد: ایران چنان بازیگر بزرگ و مهمی در منطقه است که نمیشود آن را در انزوا گذاشت و با آن وارد تعامل نشد.
وزیر خارجه انگلیس در پاسخ به این سؤال که آیا واقعیت این نیست که نیاز به همکاری برای مقابله با گروه تروریستی داعش سبب شده عیبهای ایران و نیز خطرهای ناشی از سیاست این کشور را نبینیم؟ گفت: «خیر، ما از چیزهایی که شما به عنوان عیبهای ایران نام بردید چشمپوشی نمیکنیم. ما از بخشهای زیادی از سیاستهای ایران دلخوشی نداریم. ما به هیچ وجه این خطر را نادیده نمیگیریم که ایران از طریق حمایت از سازمانهای بیثبات کننده میتواند اوضاع منطقه و فراتر از آن را به هم بریزد.
وزیر خارجه انگلیس افزود: ما میدانیم که اگر کسی را در انزوا قرار دهیم، ستیزهاش بیشتر میشود و کاهش نمییابد. این امید هست، ایرانی که تا حد زیادی از انزوا بیرون آمده و به تدریج به جامعه بینالمللی پیوسته، در منطقه نقشی معقولتر و مسئولانهتری بر عهده بگیرد. ولی پرسش این است که ایران این خط مشی را چگونه دنبال خواهد کرد.»
اشاره مبهم هاموند به تغییر اندک دولت فعلی ایران نسبت به رژیم صهیونیستی در حالی است که مقامات دولتی در جریان مذاکرات، اسرائیل را عامل اصلی کارشکنی و افزایش فشارهای آمریکا و غرب معرفی کردند.
رهبر معظم انقلاب دیروز در جریان دیدار با رئیس جمهور و اعضای دولت و درباره بحث هستهای، احتمال بیتوجهی به اهداف دشمنان را از جمله نگرانیها و دغدغههای خود برشمردند و تأکید کردند: از اول انقلاب تا امروز دشمنی صهیونیستها و آمریکاییها با انقلاب و جمهوری اسلامی کم نشده است و این واقعیت نباید به هیچ وجه در ذهن مسئولان کمرنگ شود. البته روشهای دشمنی و ضربه زدن، ممکن است نو و جدیدبشود اما همه مسئولان «سیاسی، اقتصادی، فرهنگی» باید توجه کنند که مطلقاً در نقشه طراحی شده دشمن قرار نگیرند و تصمیمات آنها خواسته یا ناخواسته به اجرای بسته مورد نظر بیگانگان کمک نکند... باید در هر شرایطی در اتخاذ مواضع انقلابی صراحت داشت و صریح و بدون رودربایستی، در مقابل دشمن مواضع انقلاب و مبانی امام بزرگوار را بدون ترس و خجالت بیان کرد
- ۹۴/۰۶/۰۵