باز هم در باره سرماخوردگی
با داروهای گیاهی سادهای که معمولا در خانهها پیدا میشود هم میتوانید کمی سرماخوردگی را درمان کنید. یکی از این داروها آویشن است. آویشن سرشار از «فنول» است و یک ضدعفونی کننده موثر محسوب میشود. متخصصان معتقدند که این گیاه برای درمان التهاب مجاری تنفسی مفید است.
دو قاشق چایخوری آویشن را در یک فنجان آب جوش ریخته و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد. محلول را صاف کنید و روزانه سه مرتبه از این دم کرده میل کنید.البته خوردن آویشن برای زنان باردار و کودکان کمتر از ۲ سال توصیه نمیشود.
بخور دادن در دوره سرماخوردگی باعث میشود که مجاری تنفسی باز شود. به خاطر اینکه گرما باعث انبساط رگهای خونی و افزایش سرعت جریان خون میشود و به این ترتیب سرعت عکسالعمل سیستم ایمنی بدن را بالا میبرد.
یکی از بخورهای مفید بخور با اسطوخودوس است. برای این کار ۵ قطره روغن اسطوخودوس را به یک کاسه آب داغ اضافه کنید و به مدت ۱۵ دقیقه بخور دهید. اگر سرماخوردگیتان شدید بود این کار را روزی سه مرتبه تکرار کنید.
اکالیپتوس هم به دلیل اینکه ضدعفونی کننده و خلط آور است، به طور مستقیم روی سلولهای برونشیت تأثیر میگذارد، ترشحات ریوی را روان کرده و التهاب مجاری تنفسی را درمان میکند.زمانی که سرما میخورید ۱۵ تا ۲۰ قطره روغن اکالیپتوس را در ۲۵ میلی گرم روغن مایع گیاهی ریخته و سینهتان را با آن ماساژ دهید. هر روز ۳ مرتبه این کار را تکرار کنید.
گل ختمی از دیگر گیاهان موثر در درمان سرفههای خشک سرماخوردگی است و میتوانید آن را بهصورت دمکرده یا جوشانده استفاده کنید. فقط یادتان باشد که استفاده از این گیاه یا شکل دارویی آن در افراد دیابتی توصیه نمیشود.
کتیرا و سرخارگل برای تقویت و افزایش سیستم ایمنی بدن ، پرسیاوش برای درمان تب، دارچین برای درمان سوءهاضمه، گرفتگی عضلات و همچنین افزایش سطح انرژی و بهبود گردش خون هم مفید هستند. ترکیب دارچین و عسل هم عفونتها را از بین میبرند و هم از باکتریهایی که باعث ایجاد عفونت میشوند جلوگیری میکند.درمان آبریزش بینی
حمید افراسیابی : عطسه و آبریزش بینی، واکنش طبیعی بدن است اما اگر ادامه دار باشد باعث اختلال در انجام کارهای روزمره می شود.
وی ادامه داد: در طب سنتی توصیه شده که از روغن اسطوخدوس به طوری که مقداری روی پیشانی و مقداری در بینی گذاشته و مالش داده شود.
این متخصص طب سنتی گفت: همچنین می توان مقداری سیاه دانه را گرم کرد و دود آن را به آرامی تنفس کرد. روغن زیتون نیز به همراه سیاه دانه اگر پخته شود و در بینی چکانده شود از آبریزش بینى می کاهد.
افراسیابی تصریح کرد: اگر آبریزش بینى شدید بود می توان از شربت عناب و گل بنفشه استفاده کرد. برای کاهش عفونت بینی و رقیق شدن آن نیز می توان از جوشانده بابونه و مرزنجوش بهره گرفت.
وی افزود: برگ بابونه نیز در طب سنتی دارای خاصیت ضد سم و ادرارآور، تسکیندهنده سردرد و برطرف کننده آبریزش بینى است.
این متخصص طب سنتی گفت: دلیل آبریزش بینی بیشتر به دلیل سینوزیت حاد و مزمن، تابش نور آفتاب، هوای سرد و سرماخوردگی، انحراف بینی، اعتیاد به مواد مخدر، خشکی هوا، آلرژی به گرد و غبار و غذا، آلرژی به بادام زمینی و عطر و ادویه زیاد است.
- ۹۴/۰۷/۰۵