آشنایی با خواص و مضرات انار
يكشنبه, ۱۰ آبان ۱۳۹۴، ۱۰:۴۴ ق.ظ
جداول ترکیب و ارزش غذایی انار در یک صد گرم انار:
(gr)مقدار | مواد غذائی |
۶۵ (cal) | انرژی |
۷۸.۸۵ | رطوبت |
۰.۵۴ | پروتئین |
۰.۱۳ | چربی |
۴.۵ | فیبر |
۰.۴۷ | خاکستر |
۱۵.۵ | کربوهیدرات بدون فیبر |
۸.۹ | قند |
۵ | گلوکز |
۴.۶۷ | فرکتوز |
۰.۳۹ | ساکاروز |
(mgr)مقدار | مواد غذائی |
۱۰ | کلسیم |
۲ | آهن |
۴ | سدیم |
۲۷۱ | پتاسیم |
۱۲ | فسفر |
۳ | منیزیم |
۰.۰۰۱ | سلنیوم |
۰.۰۳ | B1 ویتامین |
۰.۰۳ | B2 ویتامین |
۰.۳ | B3 ویتامین |
۰.۵۹۶ | B5 ویتامین |
(mgr)مقدار | مواد غذائی |
۰.۱ | B6 ویتامین |
۳ | C ویتامین |
۰.۵۵ | آتوکوفرول |
۶ | فولات |
۹۰ | اسیدهای چرب تک غیر اشباعی |
۱۰ | اسیدهای چرب چند غیر اشباعی |
۳۳ gr | باقیمانده خوراکی |
خواص انار شیرین:
- انار از مهمترین میوههای فصل پاییز است که نام آن از کلمهای یونانی به معنای سیب با هستههای زیاد گرفته شده است و این میوه خواص غذایی و دارویی فراوانی دارد.
- از نظر طب قدیم ایران میوه انار سرد و قابض است . آب انار سرد و تر و پوست انار سرد و خشک و بسیار قابض می باشد .
- آب، پتاسیم، اسیدهای آلی و فیبر از مهمترین مواد موجود در انار است.
- انار سرشار از پتاسیم است.
- این میوه حاوی ویتامین های C و E و آنتی اکسیدان های مختلف می باشد.
- این میوه در بردارنده ترکیبات و محتویات متنوعی از جمله پله تیرین، متیل پله تیرین، اپزو پله تیرین، فری دیلین، کالستفین، کریزانتمین، گراناتین B، اسیدبتولینیک، اسید اورسولیک، بتااستیواسترول، اسیدهای آلی، کربوهیدراتها، قندها، فلاونوئیدها، آنتوسیانین ها، پکتین، رزین، تانن ها و ویتامین ها میباشد.
- جریان خونرسانی را به قلب بهبود میبخشد، همچنین آنتیاکسیدانهای موجود در آن از لختهشدن خون جلوگیری میکند.
-
آنتی اکسیدان موجود در آن، به سیستم دفاعی بدن کمک می کند.
-
به علت داشتن آهن با عرضه آهن به خون از علایم کم خونی که عبارتند از خستگی مفرط، سرگیجه، ضعف و از دست دادن شنوایی پیش گیری می کند.
-
انار دارای خاصیت ضد ویروسی نیز است.
- انار در بهبود تصلب شرایین، پیشگیری از آلزایمر و درمان کمخونی نقش به سزایی دارد.
- انار در جلوگیری از پوکی استخوان در بعد از یائسگی نقش مهمی داشته و مصرف آن برای زنان سالمند توصیه میشود.
-
مقدار آنتی اکسیدان موجود در انار ۳ برابر چای سبز است.
- مصرف این میوه به سلامت و تحکیم دندانها و لثهها کمک میکند و برای افرادی که به اسهال دچار شدهاند، مفید است.
مصرف روزانه آب انار به کاهش بیماری فشارخون کمک میکند - انار معتدل ، مقوی ، ملین ، ادرار آور و ضد تشنگی میباشد.
- انار شیرین برای کسانی که یرقان دارند مفید است، یک ساعت قبل یا بعد از غذا میل شود.
- رنگدانههای قرمز انار را به عنوان یک آنتی اکسیدان موثر عنوان کرد که از مسدود شدن رگها و ایجاد بیماریهای قلبی و عروقی پیشگیری میکند.کمتر است.
- انار شیرین سرفه را تسکین میدهد و صدا را باز میکند.
-
انار شیرین خارشهای بدن را تسکین میدهد.مقوی معده و کبد است، البته انار شیرین.
- رب انار یبوست میآورد.
- خوردن انار غم و اندوه را از بین میبرد.
- کسانی که میل به خوردن خاک و چیزی دیگر دارند با خوردن رب انار از بین میرود.
- انار جهت صفرا و تب صفراوی مفید است. قبل از غذا میل شود.
- خوردن انار مستی را رفع میکند.
- انار خون را تصفیه می کند .
-
آب انار شیرین برای بیماریهای مجاری ادرار مفید است .
آب انار اسهال را برطرف می کند.
اگر انار را با عسل مخلوط کرده و هر روز چند قطره در بینی بچکانید از رشد پولیپ در بینی جلوگیری می کنید .
خون ساز است و خون را تصفیه می کند .
برای سالمندان بهترین دارو برای تقویت کلیه است .
صدا را باز کرده و گرفتگی صدا را برطرف می کند .
آب انار مقوی قلب و معده است . - مصرف انار برای درمان بیماریهایی نظیر استئو آرتریت ، بیماری قلبی و حتی سرطان توصیه می شود.
- انار سرشار از آنتیاکسیدان است و از بروز برخی سرطانها پیشگیری میکند.
- همچنین مصرف آن به سلامت دندان، شستوشوی معده و سلامتقلب کمک میکند
- این میوه را میتوانیم بهعنوان یک آنتیسرطان بهخصوص در سرطانهای پروستات و سینه معرفی کنیم.
-
بررسی ها نشان داده، ترکیبات موجود در این میوه باعث کند شدن رشد تومور سرطان پروستات می شود.
-
مصرف آب انار با کاهش خطر سرطان سینه ارتباط دارد.
- انار بهعنوان یک میوه شستوشو دهنده معده و پاککننده آن مطرح است و بدبویی دهان و زرد شدن دندانها را از بین میبرد.
انار میوه ای مفید برای تناسب اندام
- کسانی که لاغر هستند خوردن انار برای آنها مفید است البته نوع شیرین آن.
- برای وزن اضافه کردن انار بخورید .
- رب انار مقوی بدن و چاق کننده است.
- افرادی که به دنبال کاهشوزن هستند، مصرف انار را در برنامه خود قرار دهند چراکه مصرف انار به حفظ وزن مناسب و کاهش آن کمک میکند.
فواید انار برای پوست:
- در برخی کشورها، انار را برای طراوت و شادابی پوست و تسکین دهنده التهاب پوستی به کار می برند.
- رنگ صورت را شاداب می کند .
- اگر بعد از غذا انار شیرین خورده شود رنگ چهره زیبا و غذا آسان هضم میشود.
- جالب است بدانید که از ماسک انار برای مقابله با چین و چروک پوست صورت استفاده می کنند.
- انار به دلیل داشتن “آنتی اکسیدان های قوی”، با رادیکال های آزاد که عامل اصلی پیری پوست هستند، مقابله می کند.
- یکی دیگر از علل مفید بودن انار برای پوست، غنی بودن از “اسید الاژیک” است.
- پوست انار برای استفاده ی موضعی (ماسک) بهتر است، اما اگر ممکن نبود، از دانه های انار نیز می توان استفاده کرد.
- امروزه شرکت های سازنده مواد آرایشی – بهداشتی ، در محصولات مختلفی مانند شوینده های صورت، لوسیون های پاک کننده، کرم های مرطوب کننده و ماسک های صورت از انار استفاده می کنند.
- برای استفاده موضعی، مقداری آب انار را بگیرید و آن را بدون مخلوط کردن با چیز دیگری روی پوست صورت خود بمالید. این کار باعث روشن شدن پوست می شود و برای تغذیه پوست هم بسیار مناسب است.
- برای جوش هم مفید است
- از انار به صورت موضعی برای درمان آکنه نیز استفاده می کنند.
- روش تهیه یک ماسک برای بهبود آکنه به این ترتیب است که : مازو، پوست انار، گل ارمنی و مندل را بکوبید و با سرکه و گلاب آمیخته و روی جوش ها بمالید تا بهبود حاصل شود.
- البته باید اذعان کرد که امروزه بیماران زیر نظر متخصصان پوست و مو، از داروهای موضعی یا خوراکی برای درمان جوش های صورت یا بدن استفاده می کنند، اما به هر حال در طب سنتی ما نیز دستورات بسیار جالبی وجود دارد که انصاف نیست آنها را به طور کامل کنار بگذاریم، کما این که بسیاری از افراد با مراجعه به متخصصان طب سنتی و مصرف داروهای گیاهی مختلف، نتایج درمانی قابل قبولی به دست می آورند.
طرز تهیه انواع ماسک انار را در این مقاله دنبال کنید.
مصرف انار در بارداری:
- خوردن انار در بارداری ممکن است خطر آسیب به جفت و نیز خطر آسیب مغزی کودک در حین زایمان (بر اثر کمبود اکسیژن) را کاهش دهد.
- همچنین تولد کودکانی با وزن طبیعی و سلامت، از خواص مصرف انار برشمرده شده است.
- برخی منابع مصرف مرتب آن را توصیه کرده اند و برخی دیگر نیز با اذعان به مفید بودن آن، مادران باردار را از مصرف بیش از حد آن در طول بارداری (به علت احتمال افزایش انقباضات رحمی و زایمان زودرس) بر حذر داشته اند.
- اگر خانم های باردار در این دوران انار مصرف کنند، بزرگترین خدمت را به فرزند آینده ی خود کرده اند؛ چرا که علاوه بر جلوگیری از ویار و نیز تقویت مادر، به رشد آینده ی کودک هم کمک می کند. انار خون ساز است. در موقع مصرف، زدن کمی گلپر علاوه بر بوی مطبوع به هضم آن نیز کمک می کند؛ ناگفته نماند انار مقوی روح و ذهن است.
فواید مصرف انار در دیابت و مشکلات قلبی – عروقی :
- یکی از فواید جالب این میوه تأثیر آن درمبارزه با عوارض دیابت است.
- مصرف انار در کاهش کلسترول و کاهش خطر پیشرفت بیماریهای قلبی عروقی موثر است این تأثیرات به دلیل ممانعت از تشکیل پلاک در دیواره ی عروق شده و جریان خونرسانی را به قلب بهبود میبخشد، همچنین آنتیاکسیدانهای موجود در آن از لختهشدن خون جلوگیری میکند.
- آب انار از وقوع حمله قلبی و سکته پیش گیری می کند.
- از آنجائیکه بیماری دیابت نوع ۲ سبب افزایش خطر تشکیل پلاک درعروق خونی می شود، قراردادن انار به عنوان بخشی از رژیم غذایی دیابتی راهی برای مقابله با عوارض عروقی دیابت است.
- از سوی دیگر انار از طریق کاهش چشمگیر رادیکالهای آزاد در بدن تأثیرات بیشتری را در مقابله با دیابت از خود بروز می دهد.
- در حالیکه سایر میوه جات و سبزیجات نیز سبب کاهش رادیکالهای آزاد می شوند اما انار بدون تغییر میزان قندخون دارای این فواید است.
- در بیماری دیابت بهبود حساسیت به انسولین راهی برای کنترل بیماری است و انار دارای این خاصیت است.
- در تحقیقات اخیر ثابت شده است که مصرف انار سبب کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ می شود.
- فواید مصرف انار به همین خواص محدود نمی شود، تحقیقات نشان داده است که خوردن آب انار در کاهش کبد چرب که دیگر از مشکلاتی است که افراد دیابتی با آن مواجه هستند ، موثر است .
- همانند سایر ساپلیمنت های طبیعی برای مصرف ساپلیمنت انار یا آب این میوه باید با پزشک خود مشورت کنید. پزشک شما از میزان صحیح مصرف این میوه یا مشتقات آن شما را آگاه می کند.
خواص گل، برگ و پوست درخت انار:
- کلیه قسمت های درخت انار دارای تان می باشد که بسیار قابض است . برای مصارف دارویی از گل ، برگ ، پوست درخت ، پوست ریشه و دانه انار استفاده می شود .
- طبع پوست انار سرد و خشک است.
- پوست ریشه درخت انار از بقیه قسمت های این درخت قابض تر است .
جوشانده پوست ریشه درخت انار کرم معده و روده را از بین می برد . - کسانی که کم خون هستند یا احساس خستگی زیاد میکنند از دم کرده یا جوشانده برگ انار به عنوان چای استفاده (۱۰ گرم در ۲۵۰ سیسی آب) کنند.
- دم کرده برگ انار میگرن را برطرف مینماید. ۵ عصر و آخر شب یک لیوان میل شود. ۵ گرم گل انار در یک لیوان آب جوش دم کرده.
- در موقع خوردن جوشانده پوست انار از خوردن روغن کرچک خودداری شود. زیرا ممکن است ایجاد مسمومیت نماید.
- جوشانده پوست درخت انار نیز اثر ضد کرم دارد
- برای برطرف کردن گلو درد و زخم گلو از جوشانده پوست انار و یا جوشانده برگهای انار استفاده کنند .
- خانم هائیکه عادت ماهیانه شان منظم نیست می توانند از جوشانده برگهای انار استفاده کنند.
- برگهای له شده انار را اگر روی پوست بگذارید خارش را از بین می برد .
- برای برطرف کردن سوختگی پوست ، گلهای انار را له کرده و با روغن کنجد مخلوط کنید و این پماد را روی قسمت سوختگی بمالید .
- جوشانده پوست درخت و پوست ریشه درخت انار کرم کش است .
- دم کرده گل انار اسهال مزمن را برطرف می کند .
- دم کرده گلهای انار را بصورت غرغره برای از بین بردن زخمهای دهان بکار ببرید .
- برای برطرف کردن دندان درد ، دم کرده ریشه درخت انار را در دهان مضمضه کنید ۱۱. انار ترش و شیرین (میخوش ) ادرار را زیاد می کند .
- برای برطرف کردن بواسیر باید معقد را با جوشانده پوست انار شستشو داد .
توصیه های مهم:
- خوردن دانه های انار به مراتب بهتر از نوشیدن آب انار است .
- بهتر است انار را با پردههای سفید اطراف دانهها مصرف کنیم.
- مصرف انار به صورت دانه شده و همراه با شکر اصلا توصیه نمیشود و انار را باید با پردههای سفید اطراف دانهها مصرف کرد زیرا این لایه حاوی مقادیر قابل توجهی فیبر نامحلول است که این فیبر نامحلول به حرکات دستگاه گوارش، رفع مشکلات دستگاه گوارش، جلوگیری از یبوست و کاهش اضافه وزن و کنترل اشتهای کاذب کمک میکند.
- بهترین موقع برای مصرف آن صبح وقبل از صبحانه است .
مضرات انار:
- انار میوه ای است سرشار از ویتامین و به علت داشتن آهن و سایر عناصر دیگر دیر هضم می باشد .
- کسانیکه سرد مزاج هستند نباید در خوردن انار افراط کنند . زیرا معده را سست کرده و ایجاد نفخ می کند . اینگونه افراد باید انار را با زنجبیل بخورند .
- با وجود تمام این خواص، خوردن انار برای کسانی که به زخممعده و روده دچار شدهاند مضر است.
- زیادهروی در خوردن آن باعث ایجاد یبوست، ناراحتیهای معده و گلودرد میشود
- افرادی که به ناراحتیهای ریوی دچارند، در مصرف آن باید احتیاط کنند.
- جوشانده پوست درخت و پوست ریشه آن که برای رفع کرم بکار می رود ممکن است ایجاد سرگیجه و استفراغ کند . بهر حال در خوردن جوشانده آن باید احتیاط کرد و این کار باید تحت نظر متخصص انجام گیرد .
- آب انار برای درمان اسهال مفید است اما مصرف بیش از حد آن می تواند یبوست ایجاد کند.
- باید به این موضوع توجه شود که اگر چه تأثیرات مضر جانبی مستقیم از مصرف این میوه مشاهده نشده است اما مصرف این میوه با انواع خاصی از داروها که برای درمان فشار خون و کلسترول بالا استفاده می شود،مداخله می کند.
خواص و مضرات انار ترش:
- طبع انار ترش سرد است.
- از انار ترش نیز میتوان در کاهش قند خون و قطع سکسکه استفاده کرد.
- کسانی که زخم معده دارند انار ترش ممنوع است.
- به طور کلی زیادهروی در مصرف انار ترش امکان به وجود آمدن زخم معده را دارد.
- جهت درمان زخمهای دهان روزی چندبار آب انار ترش را در دهان نگه داشته و مزمزه نمایید.
- انار ترش نیروی جنسی را کاهش میدهد.
- ۹۴/۰۸/۱۰