چگونه لابی «ن.ج» مرکز ملی فضای مجازی را فتح کرد!
هفته گذشته علاوه بر عزل و نصبهای جدید دبیر شورایعالی فضای مجازی، ساختمان این مرکز در امیرآباد نیز به حکم ابوالحسن فیروزآبادی با پوشش خبری گسترده با هدف رفع «دلخوری قدیمی وزارت ارتباطات» تقدیم واعظی در وزارت ارتباطات شد و دبیر جدید در ساختمان محقر اهدایی وزارت ارتباطات در سعادتآباد مستقر شد.
همچنین گروهی از معاونان مرکز ملی فضای مجازی نیز با برخی افراد منتسب به لابی «ن.ج»، معاون خبرساز واعظی در پرونده «نزار زاکا» لبنانی تعویض شدند.
اما شنیدههای «وطن امروز» نشان از آن دارد که این پایان تغییرات مورد پسند وزارت ارتباطاتیها در مرکز ملی فضای مجازی نیست و ظاهرا طرحها، برای هضم ساختاری شورا به عنوان عضوی کماثر در تشکیلات وزارت ارتباطات فراتر از این میزان است. بر همین اساس شنیدهها حاکی است «هادی سجادی»، معاون امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات سازمان فناوری اطلاعات به مدیریت جهانگرد، نامزد دریافت حکم مشاورت دبیر شورایعالی فضای مجازی شده است.
سجادی همان مدیری است که هفته گذشته به علت افشای اطلاعات امنیتی مجموعهای از شبکههای اجتماعی داخلی در خبرگزاریها، بشدت تحت فشار قرار گرفته بود. وی توسط مدیران این شبکهها به حمایت مشکوک از شبکههای اجتماعی خارجی به واسطه تخریب هوشمند مجموعه زیرساختهای داخلی متهم شده بود. انتشار گسترده حرکت ضدملی معاون «ن.ج» در رسانههای داخلی منجر به صدور بیانیهای توسط سازمان فناوری اطلاعات شد که هیچ توضیحی درباره فضاسازی صورت گرفته در این سازمان ضد شبکههای اجتماعی داخلی بدون اشاره به خلأهای امنیتی رقبای خارجی، در آن به چشم نمیخورد. در بیانیه سازمان فناوری اطلاعات اقدام اعتمادستیز معاونت امنیت سازمان فناوری اطلاعات در انتشار نقاط ضعف شبکههای اجتماعی داخلی پس از حضور آنها در کارگاه آموزشی این سازمان در نمایشگاه تلکام، در راستای «افزایش سطح آگاهی عمومی مخاطبان» ارزیابی شده است! در حالی که پر واضح است چنین اطلاعرسانی میتوانست پس از کمک فنی و اطلاعاتی به مدیران داخلی این شبکهها و رفع خلأهای امنیتی که در همه نرمافزارها و اپلیکیشنها و شبکههای سایبری داخلی و خارجی معمول است، صورت گیرد.
به این ترتیب میتوان چنین برداشت کرد که مرکز ملی فضای مجازی پس از سکوت در برابر خطای فاجعهآفرین سازمان فناوری اطلاعات در هتک اعتماد صاحبان شبکههای داخلی خصوصی در ایران و اتخاذ سیاست غیرمنطقی بیطرفی، دستخوشی نیز برای سجادی، معاون جهانگرد در وزارت ارتباطات در نظر گرفته است!
از دیگر اخبار شورایعالی فضای مجازی میتوان به سکوت در برابر اعلام رسمی واگذاری پروژه شبکه «ملی» اطلاعات به 12 شرکت مشاور خارجی اشاره کرد که در این زمینه نیز شاهد بودیم شورا، دبیر شورا و معاونت امنیت مرکز ملی فضای مجازی در سایه تأخیر 2 هفتهای برگزاری جلسه شورایعالی و تعطیلی 2 ماهه جلسات کمیسیونهای تخصصی مرکز ملی، سکوتی غیرقابل توجیه اتخاذ کردند.
اهمیت واگذاری مهمترین پروژه ملی شورایعالی فضای مجازی به شرکتهای رقیب بینالمللی در حوزه فناوری اطلاعات به حدی است که به سبب ایجاد خلأهای امنیتی ایجاد شده در مسیر طراحی آن، توجیهکننده هزینههای میلیاردی تلف شده به پای شبکه ملی اطلاعات با نقض عامل «ملی» نخواهد بود.
گفتنی است شبکه ملی اطلاعات زیرساخت، همه طرحهای مبتنی بر وب حاکمیت در حوزه فضای مجازی است که از حلقههای اشتغال گرفته تا ابزارها و اپلیکیشنهای دولت الکترونیک و محتوای فرهنگی کشور در بستر آن شکل گرفته و به جامعه عرضه خواهد شد.
- ۹۴/۰۸/۲۰