خواص به
1به، میوهاى سرشار از تانن است که در معالجه اسهال و ورم روده بزرگ خیلى مؤثر است. به این منظور مىتوان 40 تا 50 گرم به را خرد کرده و مدت 15دقیقه در یک لیتر آب جوشانده و مصرف کنید.
2.لعابى که از خیس کردن چهار گرم بهدانه بهدست مىآید، علاوه بر معالجه گلو درد، تسکین سرفه، براى آرایش موى سر و آهار پارچه نیز بهکار مىرود.
3.اگر به را قطعه قطعه کنید و در آب بجوشانند، جوشاندهء مقوى بهدست مىآید که در عین حال، قابض است و در مواردى که عمل هضم به زحمت صورت مىگیرد، مصرف مىگردد.
4.جوشانده فوق در معالجه اسهالهاى سبک، که بر اثر بىحالى و تنبلى رودهها پیدا مىشود و همچنین براى معده و رودهها، فوقالعاده فایده دارد.
5.به، طبیعتى معتدل دارد و خوردن آن افسردگى و وسواس را از بین برد. و نشاط آور است.
6.به براى تقویت اعمال معده، مفید است.
7.خوردن به و فرآوردههاى آن، میل به خاک و گِل خوردن را بر طرف مىکند.
8.خوردن به، عرق بدن را خوشبو مىکند.
9.بهدانه براى درمان سرفه، خشونت حلق، رفع عطش، حرارت معده، رفع سوزش دهان و زبان و رفع گرفتگى صدا مفید است؛ لذا باید 30 گرم بهدانه را در نیم لیتر آب جوشاند، صبح و ظهر و شب یک استکان میل نمود و براى سوزش زبان، مدتى آن را در دهان نگه داشت.
10.به تقویت کننده قلب، کبد و معده می باشد
11.جویدن بهدانه، کندى دندان را بر طرف مىکند.
12.از بین برنده بوی بد دهان می باشد
13.از بین برنده افسردگی ناشی از انواع سردردها است
14.به تحریک کننده اشتها می باشد
تذکر: کرک یا پرزى که روى به مىباشد، هضمش سنگین است و براى حلق و صدا بسیار مضر مىباشد؛ لذا باید قبل از خوردن به، پرزهاى روى آن را پاک نمود.
- ۹۴/۰۸/۲۵