آیا روحانی واقعاً فضای امن می خواهد؟!
🔵هم زمان با روز ۱۶ آذر، سالروز استکبارستیزی دانشجویان در سال ۱۳۳۲ که به روز_دانشجو معروف شد، آقای حسن-روحانی در قامت رئیس جمهور ایران در جمع دانشجویان حاضر شد و به ایراد سخنرانی پرداخت. در سخنرانی ایشان ۴ مسئله بیشتر به چشم آمد که به آنها می پردازم:
1-از قلم انداختن موضوع اصلی روز دانشجو، یعنی استکبارستیزی و ایستادگی دانشجویان در برابر نفوذ_آمریکا در ایران، مسئله ای نیست که بتوان به راحتی آن را نادیده انگاشت، جنبش دانشجویی همواره با استکبارستیزی و ظلم ستیزی آمیخته بوده است و این که جناب روحانی عبارت جنبش دانشجویی را بدون اشاره ای به مقوله های استکبار، آمریکا، دشمن و مقاومت در برابر استکبار بیان می کند، خواسته یا ناخواسته در جهت استحاله_جنبش_دانشجویی و روز_دانشجو برآورد می شود.
2-اصرار بر بیان این مسئله که انتقاد به نهادها و قوای دیگر سخت است و دولت برای از خود شروع و دعوت به نقد کرده است دو ایراد دارد، اول این که هم اکنون به راحتی به همه نهادها وقوای کشور مورد انتقاد می شود و حتی منویات رهبری و خواسته های ایشان نیز توسط روزنامه_های_زنجیره_ای و شخصیت های مطرحی مانند روحانی ، هاشمی ، زیباکلام و علی_مطهری و … مورد نقد و حتی بعضاً مورد هتک قرار می گیرد و این در صورتی است که انتقاد به عملکرد دولت بارها با توهین های متعددی مانند بی سواد، بی شناسنامه ، به درک، به جهنم ، رانتخوار تحریم، از جای خاص تغذیه شونده، بیکار، ترسو، بزدل، لرزان، بی هویت، تعامل هراس، افراطی، خشونت طلب، متوهم و … مواجه شده است و کاش دولت برای شروع، به جای دعوت به نقد و ادعای نقد پذیری، تنها در برابر نقدها به توهین متوسل نشود.
3-و اما مسئله دیگری که در سخنرانی روحانی وجود داشت و تیتر یک بسیاری از روزنامه های اصلاحاتی قرارگرفت جمله «ما فضای_امن می خواهیم نه فضای_امنیتی » بود که اگر چه این جمله مطلوب همه است، ولی بازهم باید دید که آیا رفتار دولت و شخص روحانی با این ادعا سازگار است؟! آیا می توان دنبال فضای امن بود ولی از کشف و بازداشت عوامل نفوذی خارجی و داخلی در کنار وزرا و دولتمردان ناراحت و نگران شد؟! آیا می توان به دنبال فضای امن بود ولی به عناصری که شدیدترین ناامنی ها و اختلافات داخلی کشور را در فتنه88 رقم زدند، مقام و منصب و تریبون داد؟! آیا ابراز ناخورسندی از فضای امنیتی با تلاش شبانه روزی برخی دولتمردان برای تطهیر و آزادی_سران_فتنه ای که حتی پس از خاموشی آتش فتنه هم دست از بیانیه نویسی، دعوت به اغتشاش، کشته سازی و همکاری با رسانه های ضدانقلاب دست برنمی داشتند، سازگاری دارد؟!
4-مقوله دیگری که در سخنرانی روحانی مورد تأکید بود « معیار بودن شاخص ها » بود، مثلا در خصوص مسائل اقتصادی به نرخ رسمی تورم به عنوان شاخص اشاره کردند در حالی که هم در مناظرات انتخاباتی و هم پس از آن در ابتدای کار دولت یازدهم مدام جیب مردم را شاخص می دانستند، ایشان پس از شاخص های اقتصادی به شاخص های اجتماعی و سیاسی اشاره کردند ولی به جای این که حتی عدد، رقم و یا آماری در این خصوص ارائه کنند به یک سوال به عنوان سند بسنده کردند، ایشان پرسیدند که «من از شما می پرسم سال ۹۰ ، ۹۱، ۹۲ شما برای ۱۶آذر به این راحتی می توانستید اجتماع داشته باشید الان سال ۹۳ و ۹۴ همه دنبال ۱۶ آذر هستند .زمانی بود کسی جرات نمی کرد بگوید جنبش_دانشجویی از این کلمه می ترسیدند ». و این در صورتی است که در دولت های گذشته هم در روز ۱۶ آذر مراسم پرشور و چه بسا پرشورتری با پرسش و پاسخ آزاد با حضور مسئولان درجه یک کشوری در دانشگاه ها برگزار می گردید.
رهروان دیالمه
- ۹۴/۰۹/۲۰