مراقب این سم در آجیل باشید!
جمعه, ۸ اسفند ۱۳۹۳، ۰۴:۱۴ ب.ظ
کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه گفت: در آجیل کهنه سمی به نام آفلاتوکسین وجود دارد و به همین علت توصیه میشود افراد پیش از خرید آجیل از تازهبودن آن اطمینان حاصل کرده و خرید خود را از مراکز معتبر انجام دهند.
بهمن خدادادیان در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به وجود کپک و شپشکی با نام "آسپرژیلوس فلاووس" در آجیل کهنه اظهار کرد: این کپک و شپشک، سم آفلاتوکسین تولید کرده که ۱۰۰درصد سرطانزا بوده و خاصیت تجمعی در بدن دارد. و متاسفانه برخی دورهگردها آجیل کهنه را با آجیلتازه مخلوط کرده و به یک سوم قیمت آجیلمرغوب میفروشند.در همین راستا توصیه ما به خانوادهها این است که از خرید آجیل از افراد دورهگرد به طور جد خودداری کرده و سعی کننده آجیل را به مقدار کمتر، اما از نوع مرغوب آن خریداری کنند.
میتوان از هم اکنون آجیل عید را خریداری کرد، و این امر مستلزم آن است که آجیل در جای خشک و خنک نگهداری شود و رطوبت نبیند.متاسفانه برخی افراد سودجو تخمه کدو و تخمه ژاپنی را با رنگهای شیمایی رنگ کرده تا تنوع رنگی بیشتری داشته باشند.
استفاده از این رنگها غیر مجاز بوده و در این زمینه مانورهایی را نیز برای آجیلفروشان عمدهفروش خیابان حدادعادل داشتهایم که آجیل بهداشتی عرضه کرده و بهداشت را در این زمینه رعایت کنند. در اسفندماه نیز بازرسان بهداشت مرتب از این مراکز بازدید کرده و بر کار آنها نظارت خواهند داشت. آجیل خام به دلیل نداشتن نمک قطعا عوارض کمتری نسبت به آجیلهای بو داده شده و شور دارد.
افراد حتیالمقدور آجیل را بصورت بستهبندی شده خریداری کرده و در صورت خرید فلهای خرید خود را از مراکز معتبر انجام دهند.