نامه سرگشاده دکتر علیرضا مقصودی به استاندار فارس
جناب آقای افشانی
استاندار محترم استان فارس
سلام علیکم
در خبرها شنیدم که جنابعالی فرموده اید که یه دانه برنج هم نباید در فارس کشت شود. بی شک دلیل عمدهای که باعث شده شما این سخن را به زبان آورید و بر آن تأکید کنید کاهش سفرههای آب زیرزمینی و همچنین خشکسالی شدیدی است که سالهاست بر منطقه حکمفرماست و بنده این را به خوبی درک میکنم.
نکته ای که باعث نگارش این نامه سر گشاده شد این است که چند سؤال از محضر شما به عنوان سکاندار یک استان که اتقاقا محصول استراتژیک تولید میکند دارم که با رخصت از جنابعالی مطرح میکنم:
1⃣- چه برنامه ای را برای تقویت کشت محصولات استراتژیک و همچنین در کنار آن حفظ منابع آب زیرزمینی انجام داده اید؟ آیا برنامههای شما تا کنون نتیجه ای در بر داشته است؟
2⃣-در کامفیروز، ابرج و رامجرد که قطب کشت برنج استان میباشد چه برنامهای برای حفظ اقتصاد مردم و همچنین تغییر الگوی کشت دارید آیا این برنامه به لحاظ اقتصادی توان برآورده کردن نیازهای کشاورزان را دارد؟
3⃣- با توجه به مخاطرات برنجهای وارداتی و همچنین تهدیدات تراریختگی آنها، حذف کامل کشت برنج داخل استان آیا باعث واردات بی رویه این محصول استراتژیک نمیشود؟
4⃣- آیا برخوردهای سلبی که در دهه گذشته در مورد برداشت از چاههای آب صورت گرفته که بسیاری از چاهها به صورت دستوری پلمب شده اند، باعث ازدیاد حلقههای چاه غیر قانونی نشده است؟ با این تجربه آیا ابلاغی و دستوری عمل کردن در مورد فقره کشت برنج باعث تشدید مصرف آب و کشت غیر قانونی نمیشود؟
5⃣- آیا تا کنون نطقی در مورد تقویت خرید تضمینی محصولات استراتژیک با قیمت بالاتر و ممنوعیت کشت محصولات ثانوی بسان هندوانه و خربزه ،گوجه فرنگی و... که باعث ورشکستگی برخی در سالهای گذشته شده است نیز داشته اید و برای کشت محصولات آیا برنامه حمایتی خاصی تدوین شده است؟
6⃣- آیا مطالعهای انجام دادهاید که اگر سیستم آبیاری نوین را قویتر و با جذابیت بیشتر دنبال میکردید امروز دیگر نیاز به شعار آوردن آب خلیج فارس بر سر سفره مردم فارس نبودیم و امروز دیگر نیاز به ترویج نکاشت نبود؟
7⃣- آیا آب سدهای منطقه برنج خیز استان اگر با مدیریت صحیح مورد بهره برداری قرار میگرفت مشکلات امروز کمتر نبود؟ و آیا از متراژ زمین های غیر قابل کشت یا خشک و لم یزرع کمتر نمیشد؟
8⃣- آیا به جای تکیه سلبی به مفهوم نا متناسب (نکاشت) اگر به پیاده سازی مفهوم (کاشت صحیح و هدفمند) بپردازید فکر نمیکنید اوضاع مردمان این دیار بهتر شود؟
9⃣- آیا ضرورت احیا کارخانهجات تعطیل شده و کمک و راهبری برای احداث، صنایع تبدیلی خرد و متوسط در مناطق مختلف، ایجاد فضای مناسب را جهت اتکا به محصولات کم آب فراهم نمیآورد؟
🔟- آیا ضرورت دادن یک لایحه و طرح در جهت تکیه بر تقویت محصولات استراتژیک و تامین مالی آن و همچنین تقویت بنیه اقتصادی کشاورز برنج کار برای تغییر فاز کشت همراه با رعایت صرفه اقتصادی امروز ضروری به نظر نمیرسد؟
🔵 جناب آقای استاندار امسال به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل است و خود شما میدانید که نود درصد اقدام و عمل در (تشویق و اقدام) و کمتر از ده درصد در (تنبیه و ممانعت) است.
🔵 بنده به شما قول میدهم با یک برنامه مدون و استراتژیک با حفظ و بهبود شاخصهای اقتصادی خانوارهای کشاورز استان، قطعا منابع آب هم کنترل میشود.
🔵 استدعا دارم همانطور که حامی همایشهای آب و حفظ منابع آب هستید که در جایگاه خود کار بسیار پسندیده ای و لازمی است همایشی هم برای تکریم کشاورزان جبهه خودکفایی در محصولات استراتژیک بگیرید که در این خشکسالی و رکود بلاشک صبرشان به مصداق عمل صالح است .
بنده خدا
علیرضا مقصودی
بیست و یکم اردیبهشت ماه یکهزار و سیصد و نود و پنج
_______
- ۹۵/۰۲/۲۲