وقتی عماد مغنیه، دیوید دوج آمریکایی را به جای 4 دیپلمات ایرانی گروگان گرفت.
١٢ روز پس از آزادسازی خرمشهر در خرداد سال ۱۳۶۱، تهاجم وحشیانه ارتش اسرائیل به جنوب لبنان آغاز شد. نیروهای اسرائیلی در عرض یک هفته خود را به بیروت رسانده و این شهر را به محاصره خود درآوردند. جمهوری اسلامی ایران که اشغال لبنان را پاسخی به عملیات الی بیت المقدس و آزادی خرمشهر می دید، تصمیم به پشتیبانی از دولت لبنان گرفت و با تأیید امام خمینی، یک هیئت عالی رتبه نظامی ایران روانه سوریه شد کهحمد_متوسلیان ـ فرمانده تیپ محمد رسول الله (ص) در آن هیئت حضور داشت. متوسلیان در ابتدای امر، به همراه پانصد نفر از داوطلبین تیپ ۲۷ محمد رسول الله (ص)، عازم سوریه شد و آنان را تحت عنوان قوای محمد رسول الله (ص)، در پادگان “زبدانی” واقع در نزدیکی مرز لبنان مستقر کرد. چندی بعد با تصمیم جمهوری اسلامی مبنی بر ورود به خاک عراق، قسمت اعظم قوای ایرانی مستقر در سوریه که به دلیل برخی مسائل جاری میان مسئولان سوری، هنوز موفق به رویارویی مستقیم با رژیم اشغالگر قدس نشده بودند، باید به ایران باز می گشتند تا در عملیات بزرگ آتی که “رمضان” نام داشت، شرکت کنند. احمد متوسلیان طبق دستور سابق امام قصد داشت پیش از بازگشت، برای مشاهده خطوط اسرائیل در بیروت و تهیه گزارشی از وضع موجود آن، سفری به این شهر داشته باشد، و علی رغم مخالفت سفیر ایران در سوریه با اصرار فراوان آماده حرکت به سمت بیروت شد.
🔺احمد متوسلیان به همراه سید محسن موسوی کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران در بیروت، کاظم اخوان خبرنگار و عکاس خبرگزاری جمهوری اسلامی و تقی رستگار مقدم، در بعد از ظهر روز ۱۴ تیر ماه ۱۳۶۱ در حالی که با یک اتوموبیل مرسدس با پلاک رسمی و کد دیپلماتیک، در جاده ساحلی طرابلس ـ بیروت به سوی پایتخت در حرکت بودند و توسط یک اتوموبیل نیروهای امنیت داخلی لبنان ویژه امنیت سفارتخانه های خارجی اسکورت می شدند، در پست بازرسی “برباره” توسط شبه نظامیان مسیحی موسوم به فالانژیست ، متوقف و ربوده شدند. شواهد موجود حکایت از آن دارد که نیروهای فالانژ به سرکردگی ایلی حبیقه و سمیر جعجع این چهار نفر را ربوده و پس از مدتی آنها را تحویل صهیونیست ها دادند.
🔺دقایقی بعد از ربوده شدن احمد متوسلیان و همراهانش، رادیوسرائیل اعلام می کند: ژنرال احمد متوسلیان، طراح عملیات فتح المبین و بیت المقدس، در پست بازرسی “برباره” به اسارت گرفته شد. این نشان می دهد که او را خوب می شناختند! مغز متفکر آزادسازی خرمشهر..
🔺شهید همت در تاریخ ۱۹ تیر ۶۱ از مسئولین مرکز درخواست اجازه جهت انجام عملیات نظامی برای آزاد کردن حاج احمد را می کنند اما با پاسخ منفی روبرو می شوند.
وقتی هاشمی زحمت عماد مغنیه را بر باد داد!
🔺حجت الاسلام موسی فخر روحانی سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در بیروت:
چند روزی پس از ربوده شدن چهار دیپلمات ایرانی، دیوید دوج، رئیس دانشگاه آمریکایی بیروت و رئیس C.I.A در خاور میانه ربوده شد.
صبح روز بعد، معلوم می شود که عماد_مغنیه ، عامل ربودن دیوید_دوج بوده است. ما می توانستیم به سهولت گروگان ها را جابجا کنیم؛ اما چه کردیم؟ آقای هاشمی دوج را به درخواست حافظ اسد تحویل سوریه داد و او از آنجا راحت به آمریکا رفت!!!
🔺یکی دو ماه بعد، به درخواست آمریکا و اسرائیل، از میان ۷۰ گروگان فالانژیست، نیروهای جنبش امل سه نفر از آنها را که آمریکایی بودند، جدا کردند تا با حاج احمد متوسلیان و سه نفر همراهش مبادله کنند.
اما یک روز قبل از موعد تبادل گروگان های آمریکایی، فردی به نام
کنعانی به همراه رفیق_دوست به لبنان رفته و اظهار می دارد که از طرف محسن_رضایی [فرمانده سپاه] به عنوان جانشین احمد متوسلیان منصوب شده و آقای کوچک محسنی (مسئول تبادل) دیگر سمتی ندارد و باید فورا به تهران برگردد.
🔺از تیر ماه ۱۳۶۱ تا مرداد سال ۱۳۷۵، بارها و بارها برخی آقایان برای آزادی گروگان هایمریکایی وروپایی میانجی گری می کنند و دهها نفر از آنها را آزاد می کنند. اما دریغ از اینکه حتی یکبار آزادی گروگان های غربی را موکول به آزادی حاج احمد و همراهانش کنند.
این احتمالا به اختلاف نظرات گذشته اقایان با حاج احمد متوسلیان بر میگردد.
👇👇👇👇👇
🔺۱۴ تیر ۱۳۶۴.
روزنامه واشنگتن پست طی مقاله ای در مورد ماجرای گروگان گیری هواپیمای تی. دبلیو. ای نوشت: “رئیس مجلس ایران نقش عمده ای در آزادسازی ۳۹ تنمریکایی گروگان هواپیمای ربوده شده تی. دبلیو. ای ایفا کرده است.اکبر_هاشمی_رفسنجانی چندین عضو گروه شیعه افراطی حزب الله و دیگر رهبران شیعه را فراخواند و به گفته یک مقام آمریکایی، گفت و گوهای دشواری را برای رهایی گروگان ها با آنها انجام داد.
● میرحسین_موسوی
نخست وزیر وقت نیز در مصاحبه مطبوعاتی می گوید: ما بارها اعلام کرده ایم با هواپیما ربایی مخالفیم، آن هم به دلیل ملاحظات انسانی و یقیناً موضع ما در این زمینه توانست در آزادی گروگان های آمریکایی هواپیمای ربوده شده آمریکا مؤثر باشد.
🔺 ۲۴ شهریور ۱۳۶۴
یک گروگان آمریکایی به نام بنجامین ویز در معامله معروف به مک_فارلین آزاد می شود.
🔺در اردیبهشت ۶۵
نیز مسئله کمک به آزادی گروگان های فرانسوی مطرح می شود. در یادداشت مورخ ۲۵ اردیبهشت ۱۳۶۵ آقای هاشمی چنین آمده : دکتر [حسن] روحانی و دکتر [ محمد علی ] هادی آمدند. درباره گرم گرفتن با فرانسه و کمک به آزادی گروگان های فرانسوی در لبنان ، توصیه می کردند.
🔺۱۱ آبان ۱۳۶۵، نیز یک گروگان دیگرمریکایی به نام دیوید جاکوبسن آزاد می شود.
🔺نمایندگان مجلس، در سال ۱۳۷۰ بیانیه ای خطاب به وزیر امور خارجه [دکتر ولایتی ] در مورد نکوهش آزادی بی قید و شرط گروگان های غربی امضاء کردند. اما متأسفانه وزارت امور خارجه به جای پاسخ صریح و روشن در مورد قضیه گروگان های ایرانی، رویه سکوت و پرده پوشی را در پیش گرفته است...
🔷همان گونه که ملاحظه می شود، آقایان ۱۴ سال پس از اسارت احمد متوسلیان و همراهانش ـ بارها و بارها اقدام به میانجی گری یک طرفه برای آزادی گروگان های غربی کرده اند، بدون آنکه آزادی آنان را موکول به آزادی گروگان های ایرانی نمایند! آیا این شیوه عمل ناشی از بی دقتی و خطا بوده یا کاملاً آگاهانه و حساب شده؟!....
اسناد مربوطه را در لینک ذیل مشاهده کنید:
http://razeghatname.ir/110
- ۹۵/۰۳/۰۵