حسن روحانی در تمام ابعاد تکرار هاشمی رفسنجانی و دوره کارگزاران سازندگی است
ا حتی در تکرار فرهنگ تجمل و اشرافیت.
همانطور که رهبر انقلاب دو دهه قبل بیشترین و تندترین هشدارها نسبت به آفت #تجمل_گرایی و #اشرافیت را بیان کردند، تعجبی ندارد که امروز هم بعد از سالها مجددا مجبور به تکرار همان مضامین شوند؛ از این رو صحبتهای ایشان در خطبه های عید فطر شاید شبیه ترین سخنان ایشان به هشدارهای 25 سال قبل بود.
رهبر انقلاب در خطبه های نماز عید فطر خطر اشرافی گری و نتیجه آن که بی اعتمادی مردم به کل نظام است را مورد اشاره قرار داده و فرمودند:
"ما آسیبهای ناشی از فقر را شناختهایم، روی آنها برنامهریزی میکنیم، دربارهی آنها جلسه میگذاریم، امّا آسیبهای ناشی از مستی اشرافیگری را کأنّه درست نمیشناسیم؛ وقتی اشرافیگری، اسراف، و تجمّل در جامعه وجود داشته باشد و ترویج بشود، این قضایا به دنبالش پیش میآید و به وجود میآید و همه دنبال این هستند که یک طعمهای به دست بیاورند و خودشان را از آن سیر کنند، شکمها را از این مالهای حرام پُر کنند. با این پدیده بایستی با جدّیّت مقابله بشود؛ مسئلهی عزل کردن و برکنار کردن و برگرداندن آنچه از بیتالمال به صورت نامشروع خارج شده است، این را در دستور قرار بدهند. این وظیفهی همه است؛ مردم نسبت به این مسئله اهمّیّت میدهند و اگر چناچه این قضیّه اتّفاق نیفتد و دنبالگیری نشود، اعتماد مردم به نظام کاسته میشود که این فاجعهی بزرگی خواهد بود. بایستی با اقدام جدّی، اعتماد مردم را حفظ کرد."
و دقیقا 25 سال قبل در 23 مرداد 70 همین مضامین را به رییس جمهور و دولت وقت؛ اینطور گوشزد کرده بودند:
" اگر ما دنبال مسایل خودمان رفتیم، به فکر زندگی شخصی خودمان افتادیم، دنبال تجملات و تشریفاتمان رفتیم، در خرج کردن بیتالمال هیچ حدی برای خودمان قایل نشدیم - مگر حدی که دردسر قضایی درست بکند! - و هرچه توانستیم خرج کردیم، مگر اعتماد مردم باقی میماند؟ مگر مردم کورند؟ آقایان! مگر مردم نمیبینند که ما چگونه زندگی میکنیم؟
برادران! من و شما داریم از آن ذخیره میخوریم؛ فراموش نکنید، آن را مردم دیدند. نمیشود ما در زندگی مادّی مثل حیوان بچریم و بغلتیم و بخواهیم مردم به ما به شکل یک اسوه نگاه کنند؛ مردمی که خیلی شان از اولیات زندگی محرومند."
میرحسین ثابتی
- ۹۵/۰۴/۱۸