تأملاتی در آشوب نیابتی تیر ماه 1378 -بخش نخست
1- فردا هفدهمین سالگرد آغاز آشوب در 18 تیر 1378 است. ماجرا ظاهرا با زد و خورد پلیس و دانشجویان در کوی دانشگاه تهران شروع شد اما عمق ماجرا به معادلات بزرگ امنیتی در غرب آسیا (خاورمیانه) بر میگشت. در حقیقت آمریکا و اسرائیل با بخشی از سیاستمداران دولتی و احزاب و مطبوعات اصلاح طلب به تعامل رسیده بودند؛ البته جریان داخلی نقش پیاده نظام را داشت و به وقت اقتضا حتی شعار عبور از خاتمی را -که «گورباچف» نقشه معرفی می شد - در دستور کار قرار داد.
2- رهبر معظم انقلاب در خطبههای دیروز نماز عید فطر فرمودند جنگ های(نیابتی) سوریه و یمن درجهت حذف مسئله فلسطین و تامین امنیت رژیم اشغالگر صهیونیستی از کانون توجه ملت های مسلمان منطقه است. این جنگ نیابتی علیه محور مقاومت (ایران، عراق، سوریه، لبنان، یمن، بحرین) درحوزه منطقه ای به شکل عریان در جریان است و حتی تا نزدیکی مرز های ما در عراق (جلولا ) و افغانستان و پاکستان پیش آمد ، اما در داخل ایران قالب دیگری داشته است؛ همان که شیمون پرز در سال 88 گفت « جنگ با ایران از داخل مرزهای این کشور آغاز می شود وسبز ها به نیابت از ما می جنگند». اگر آمریکایی ها به دنبال اجرای مدل فروپاشی شوروی در ایران بودند، صهیونیستها توقع مشابهی از ماجرای 18تیر داشتند؛چنان که نخست وزیر این رژیم 22 تیر ماه 78 اعلام کرد « گزارش جزء به جزء بحران در ایران را از موساد دریافت میکنم. آشوب در تهران کل معادلات صلح خاورمیانه(سازش و معامله فلسطین) را به نفع اسرائیل تغییر خواهد داد.»
3-اما فقط پرز نبود که آشوبگران را پیاده نظام اسرائیل توصیف کرد. روزنامه نشاط با سردبیری شمس الواعظین (نزدیک به نهضت آزادی و طیفی از اصلاح طلبان تندرو ) در همان روزها صراحتا از آشوبگران به عنوان « جنگجویان دلیر» !! یاد کرد . اتاق جنگ این جنگجویان در برخی پایگاه های مطبوعاتی ، معاونت سیاسی وزارت کشور( با محوریت تاج زاده) ،معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد (با محوریت عیسی خیز و احمد بورقانی ) و برخی عناصر نفوذی در نهاد های امنیتی - که خود را در قتل های زنجیره ای پاییز 1378 و سپس انتساب اصلاحیه قانون مطبوعات به قاتلان در 15 تیر 78 نشان دادند- شکل گرفته بود. بخش های مهمی از دولت اصلاحات در تدارک 2 ساله برای چنین آشوبی بود ، حتی اگر بعد ها گفت خاتمی شاه سلطان حسین صفوی بی عرضه و اردک لنگ است و باید از او عبور کرد.... و سرانجام خاتمی 16 آذر 1383 از سوی طیف دانشجویی این جریان هو شد.